Modulaire houtskeletbouw is een relatief nieuwe bouwtechniek die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Dat is in grote mate te danken aan het duurzame en snelle bouwproces. Lees snel verder en ontdek alles over modulaire houtskeletbouw.
Wie kiest voor houtskeletbouw, zet in op duurzaamheid. En dat begint al bij het productieproces. Het energieverbruik en de CO²-uitstoot bij de productie van hout voor houtskeletbouw liggen beduidend lager dan bij andere materialen. Zo is de impact van houtskeletbouw op de klimaatverandering beperkter.
Dankzij de grote focus op isolatie en luchtdicht bouwen is een houtskeletbouw ook een pak energievriendelijker. Je energiekosten liggen een stuk lager waardoor je ook op die manier bijdraagt aan een duurzamer leefmilieu.
Modulair bouwen neemt minder tijd in beslag dan een traditionele bouwmethode. Dat komt doordat vele houtskeletelementen zoals vloeren en wanden al op voorhand gemonteerd worden in een productiehal. Dat levert een grote tijdswinst op tijdens de montage van de houtskeletbouw op de uiteindelijke locatie.
Het is ook goed om te weten dat houtskeletbouw niet duurder is dan traditionele bouwvormen. Dankzij het gebruik van hout zijn speciale funderingstechnieken vaak onnodig en dankzij het razendsnelle constructieproces bespaar je op arbeidskosten. Van een win-win gesproken.
In de loop der jaren durven je woon- en werkbehoeften wel eens wijzigen. Met modulaire houtskeletbouw laat je makkelijk aanpassingswerken uitvoeren zonder breek- en kapwerken. Ook je houtskeletwoning uitbreiden of een verdieping aan je bestaande constructie toevoegen, is perfect mogelijk. Zo wordt jouw houtskeletbouw een perfect modulaire woning die zich aanpast aan elke levensfase.
Wil je de voordelen van modulaire houtskeletbouw zelf ervaren? Schakel dan een professionele bouwpartner zoals Noust in. Onze medewerkers staan je bij met raad en daad vanaf de ontwerpfase tot de uitvoering en nazorg.
Benieuwd hoe Noust jou een droomwoning in modulaire houtskeletbouw bezorgt? Neem snel contact met ons op!
Nog een andere vraag? Stel ze ons gerust